росія активізувала запуск безпілотників, зокрема з акваторії Чорного моря – ОК «Південь»

Загарбники активізували запуск безпілотників, що свідчить про збір інформації, ймовірно, для підготовки нового удару по Україні.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Противник збирає максимальну інформацію, активізував безпілотні розвідувальні апарати, які ми досить результативно збиваємо. Але ми бачимо, що їх дедалі більше з’являється з акваторії Чорного моря, вони спрямовані на Миколаївщину та Одещину», - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог тяжіє до певних дат, і лютий для нього є символічним місяцем, тож сили рф «цілком імовірно можуть готувати новий удар»: «Сьогоднішня повітряна тривога, що була по всій території України через зліт, зокрема, розвідувальної авіації, тому підтвердження. Інформацію збирають, готуються».

За словами Гуменюк, наразі на Чорному морі спостерігається шторм, і корабельне угруповання ворога з дев’яти суден укривається у пунктах базування. Жодного ракетоносія серед них немає.

Читайте також: Прикордонники змусили розвідгрупи росіян із втратами відступити на Сіверському напрямку

Водночас вона наголосила, що ситуація може змінитися будь-якої миті, і українські сили пильнують за діями ворога. «Система ППО, яка є основним щитом у випадку масованого ракетного удару, перебуває на цілодобовому чергуванні. Ми відстежуємо поведінку ворога, зокрема щодо наявності ракетоносіїв і їхньої злагодженості з авіацією ворога», - сказала речниця.

Як повідомлялося, раніше Гуменюк заявила, що армія рф зосереджує наступальні сили на сході України, однак південний регіон також залишається під загрозою.