На півночі посилено охороняють об’єкти критичної інфраструктури від диверсантів - Наєв

Відео

Охорона об’єктів критичної інфраструктури у Північній операційній зоні здійснюється за посиленим варіантом.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у контексті заходів протидії проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп на об’єкти критичної інфраструктури, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу командування ОС

«На даний час охорона та оборона державних об’єктів критичної інфраструктури у Північній операційній зоні здійснюється за посиленим варіантом. Для відбиття можливого проникнення озброєних військових груп противника на територію України на основних маршрутах можливого руху облаштовані вогневі опорні пункти, а також організована взаємодія з підрозділами всіх Сил оборони щодо порядку оповіщення у разі виявлення диверсійно-розвідувальних груп противника», - зазначив Наєв.

Читайте також: У разі збільшення загрози з боку білорусі ЗСУ задіє резерви — Наєв

За його словами, щоденно на ділянках відповідальності виставляються посилені прикордонні наряди, здійснюється моніторинг прилеглої території з використанням безпілотної авіації, ведеться постійне спостереження за повітряною ситуацією всіма засобами протиповітряної оборони.

«Крім того, проводяться заходи із додаткового інженерного облаштування позицій та нарощування інженерного обладнання», - підкреслив командувач ОС.

Читайте також: Сили оборони біля кордону з білоруссю відпрацювали затримання ворожої ДРГ

Як повідомлялося, на півночі України створено 19 груп мобільних груп протиповітряної оборони на базі позашляховиків для захисту об'єктів критичної інфраструктури.