Ігнат: Маневри авіації рф у білорусі - психологічний фактор, особливої небезпеки наразі немає

Повітряні тривоги, які звучали вчора, були пов’язані саме з активністю ворожої авіації на білоруській території, і це скоріше є психологічним фактором.

Про це на брифінгу у Military Media Center сказав речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат.

«У білорусі розташоване авіаційне угруповання рф з метою створення єдиної армії, яка буде працювати під об’єднаним командуванням. Їхні маневри треба мати на увазі. Зокрема, вчорашні повітряні тривоги були пов’язані саме з активністю ворожої авіації на білоруській території», — зазначив речник.

На його думку, «це психологічний фактор, особливої небезпеки на цьому напрямку це угруповання не несе».

Він також укотре зауважив, що у збитті «шахедів» і крилатих ракет важливу роль відіграють засоби ППО, які надають партнери. «У списку останнього Рамштайну є суттєві зрушення і великий крок уперед. Це щодо надання батарей Patriot, NASAMS, IRIS-Т».

«Я сподіваюсь, що оголошене нашими партнерами якомога швидше надійде на озброєння і буде засвоєне нашими військовослужбовцями», — сказав Ігнат. Дуже важливим, за його словами, є надання і літаків західного зразка.

«Наприклад, винищувачі F-16. Такий літак у нинішніх умовах підійшов би нам найбільше. Такі літаки могли б стати як частиною системи ППО, так і силою для ударів по ворогу з метою деокупації наших територій », — сказав Ігнат.

Читайте також: Більше політики, ніж бойового злагодження - Ігнат про спільні авіанавчання у білорусі

Як повідомляв Укрінформ, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас назвав останній масований ракетний обстріл українських міст передбачуваною реакцією росії на вчорашні рішення партнерів щодо постачання танків Україні.