США не отримували офіційних повідомлень про готовність Німеччини відправити танки ЗСУ

Державний департамент США не підтвердив наявність офіційних підтверджень з боку німецької сторони про готовність ухвалити рішення, яке дозволило б відправку в Україну німецьких танків Leopard.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я бачив різні повідомлення про це, і всі вказують на анонімних офіційних представників у німецькому уряді», - зазначив Прайс, коментуючи інформацію про готовність уряду ФРН дати «зелене світло» танкам для України.

Читайте також: США прокоментували інформацію про готовність Німеччини надати танки України

Він зауважив, що треба дати можливість владі в Берліні зробити відповідну офіційну заяву, коли вони будуть готові це зробити.

Водночас, телеканал CNN повідомив у вівторок, що Німеччина поки що формально не повідомила нікого про своє рішення по танках Leopard, у тому числі Польщу, яка раніше висловила готовність зробити такий крок.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок німецьке видання Spiegel із посиланням на свої джерела в уряді ФРН поінформувало, що Після місяців дебатів канцлер ФРН Олаф Шольц вирішив поставити в Україну бойові танки.