росія вивела у Чорне море п'ять ракетоносіїв з «Калібрами»

На бойовому чергуванні в Чорному морі росія тримає 11 своїх кораблів, зокрема п'ять носіїв крилатих ракет типу "Калібр", дані про кількість ракет на бортах уточнюються.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

В Азовському морі, за даними ВМС, ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. У Середземному морі зафіксована присутність дев'яти російських кораблів, п'ять з яких — носії "Калібрів", оснащені загалом 72 ракетами.

Прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря в інтересах російської федерації за добу здійснили 16 суден, з них чотири прямували із протоки Босфор. До Чорного моря в інтересах рф пройшли 17 суден, п'ять з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Трюдо назвав ракетний удар рф по Дніпру мерзенним нападом і запевнив Україну у підтримці

Встановлено, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Сил оборони півдня, під час атаки на Україну 14 січня росіяни використали близько половини із підготованого запасу "Калібрів", що нараховував 36 ракет.