У МКІП розповіли про підготовку санкцій проти роспропагандистів

Міжнародна робоча група з питань санкцій проти рф підготувала перелік індивідуальних обмежень стосовно російських пропагандистів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії підготувала Дорожню карту індивідуальних санкцій щодо пропагандистів рф, лідерів думок та артистів, які генерують і поширюють наративи кремлівської пропаганди, брехню щодо війни росії проти України й таким чином підтримують політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та безпеки України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пропагандистів поділили на дві великі групи: ті, хто генерує ідеї для пропаганди (ідеологи, експерти, науковці), та ті, хто ці ідеї поширює (журналісти, артисти та зірки).

Читайте також: Підсанкційні російські артисти є «пропагандистами смерті» - Подоляк

Попередньо до санкційного списку увійшли 166 осіб. З 2014 року багато з них відвідали тимчасово окуповані території України.

«Важливо, щоб ці санкції були введені на міжнародному рівні якнайбільшою кількістю країн, аби жодна особа з цього списку не могла більше вільно пересуватися світом, гастролювати чи вести свою діяльність, безперешкодно транслюючи російські пропагандистські наративи. Їхня роль у розв’язанні та підтримці російської військової агресії в Україні має бути оцінена належним чином», – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Міністр культури Литви: на час війни треба «відпочити» від російської культури

З неповним переліком фігурантів можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» стосовно російських акторів та виконавців.