білоруських військових можуть задіяти на захоплених рф територіях - опозиціонер

Військовослужбовців із білорусі можуть задіяти на тимчасово загарбаних рф територіях України для здійснення "стабілізаційних заходів".

Про це повідомив голова благодійного фонду "Вільна Білорусь" Олексій Францкевич під час круглого столу в Укрінформу.

"Ми маємо інформацію, що рф тиснутиме на лукашенка, аби втягнути білоруських солдатів у війну. Ідеться про контингент з 10-15 тис. воїнів з республіки білорусь, яких заведуть на вже окуповані території для певних стабілізаційних заходів", - сказав він.

На думку Францкевича, для прямого сухопутного вторгнення передумов наразі немає. За його словами, у рб немає достатньої кількості військ для вторгнення на територію України.

Лідер Міжнародного руху "Говорите громче!" російський опозиціонер Андрій Сидельников також вважає сухопутне вторгення з території білорусі малоймовірним, хоч і не виключає такої можливості. Найбільш реальним сценарієм, на його думку, є подальше використання білоруської військової інфраструктури російською федерацією.

Читайте також: лукашенко наказав усім високопосадовцям, окрім себе, проходити медогляд

"Якщо все ж таки наступ станеться, то білоруські солдати стануть "гарматним м’ясом" для розмінування території. Ними прикриватимуться, аби увійти на українську територію", - вважає він.

Як повідомлялося, українські прикордонники наразі не відмічають створення у білорусі наступального угруповання, яке було б готове станом на зараз здійснити вторгнення з території рб.