ППО знищила близько 70 дронів із другої партії БПЛА, яку отримала росія з Ірану – Ігнат

Українська протиповітряна оборона знищила близько 70 дронів із другої партії безпілотників, що надійшли з Ірану до росії і якими рф упродовж останніх двох тижнів атакувала територію України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

"Як відомо, до росії надійшла друга партія дронів. Перша нараховувала майже чотириста безпілотників. Зараз ми маємо з нової партії чотири хвилі атак минулого та позаминулого тижня. Близько 70 БПЛА знищено протиповітряною обороною. Тож ворог ще має безпілотники, і теж треба готуватися та посилюватися до майбутніх атак з їх застосуванням, особливо це стосується об’єктів критичної інфраструктури", – наголосив речник.

Читайте також: Ігнат про вибухи в Енгельсі: Це наслідки російської агресії

Він зауважив, що у разі, якщо Іран попри обіцянки не припинить постачати рф безпілотники та інше озброєння, необхідно продовжувати тиск на цю країну.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 до 20 грудня силами ППО і ЗСУ було збито 67 іранських дронів-камікадзе Shahed.

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що російська федерація у ніч з 18 на 19 грудня атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу Shahed із нової партії, яку поставив Іран загальною кількістю 250 штук.