російська фсб організує терор на захопленій Луганщині

російська федеральна служба безпеки організує терор населення на захопленій території Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Організацією терору проти місцевого населення займається фсб. Її співробітники обирають населений пункт для проведення так званої контрдиверсійної операції, за допомоги бойовиків псевдореспубліки блокують виїзні шляхи. А потім організують поквартирний або побудинковий обхід. Завдання – знайти хоч щось підозріле, аби підвищити показники. Перевіряють документи, телефони, обшукують помешкання", - ідеться у повідомленні.

У випадку, коли "знайдено" те, що шукали, людину затримують без можливості контактування з адвокатом. У кращому випадку люди повертаються додому після двох місяців "виховних робіт".

"Інші роботи очікують жителів Марківщини. Місцевий відділ військкомату так званої "лнр" оприлюднив оголошення щодо набору добровольців для проходження військової служби за контрактом в "народній міліції лнр", - зазначив Гайдай.

Обіцянки – соцпакет, а також пільговий стаж служби – один рік за три.

Читайте також: На Луганщині загарбники мобілізували більшість працівників шахт

"Це якщо зможеш вижити. Бо населення на захоплених територіях окупанти не рахували і не збираються. От і в цвк рф нещодавно зазначили, що відомості про чисельність виборців на територіях, де введено військовий стан, можуть не публікуватися", - підкреслив Гайдай.

За словами Гайдая, пов'язано це, на їхню думку, із труднощами обліку виборців. Тому скільки дійсно з’являться на прийдешні вибори – 100 тисяч чи мільйон – знатимуть лише в цвк.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки військ рф у районах 19 населених пунктів на Сумщині, Харківщині, Донеччині й Луганщині.