Режим надзвичайної ситуації стосується тільки ринкових операцій - Укренерго

Режим надзвичайної ситуації, який оголосила НЕК "Укренерго" 16 грудня, стосується тільки учасників ринку електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог “Правил ринку електроенергії”. Він стосується виключно ринкових операцій", - йдеться у повідомленні.

Укренерго повідомляє, що основною ціллю російської атаки знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів у системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. Найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони.

"Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Зважаючи на те, що це вже 9-та хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше", - попереджає Укренерго.

Читайте також: По всій Україні вводяться екстрені аварійні відключення електроенергії

Зазначається, що пріоритетно електроенергія буде подаватися на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Як повідомлялося, вранці 16 грудня російські загарбники випустили по Україні близько 60 ракет.