росіяни за добу обстріляли шість прикордонних громад Сумщини та Чернігівщини

Армія рф минулої доби обстріляла із застосуванням мінометів, гранатометів та ствольної артилерії шість прикордонних громад у Сумській та Чернігівській областях.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Укрінформ.

“Учора, 1 грудня, російські війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської області. Під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Юнаківська. Зноб-Новгородська, Есманьська та Шалигинська громади Сумщини й Новгород-Сіверська - Чернігівщини”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема у першій половині дня ворог з російського населеного пункту Казачья Локня накрив територію Юнаківської громади зі ствольної артилерії. Пролунало понад півтора десятка вибухів від розривів снарядів.

Шалигинська громада потерпала від вогню з мінометів та гранатометів. З району населених пунктів Слобідка Іванівка та Стара Миколаївка росіяни випустили по прикордонню пів сотні мін та здійснили пів сотні пострілів з гранатомета.

Есманську громаду зі сторони населених пунктів Троєбортне і Локоть обстрілювали двічі зі ствольної артилерії. Зафіксовано понад три десятки влучань артилерійських снарядів.

Читайте також: На Херсонщині від ворожих обстрілів за добу загинули три людини

Зноб-Новгородська громада була обстріляна зі сторони населеного пункту Біла Берізка. Зафіксовано 24 влучання артснарядів.

У другій половині дня війська рф здійснили мінометний обстріл території Миропільської громади. Нараховано біля десятка вибухів від розривів мін калібру 120-мм. Вогонь вівся з російського населеного пункту Плехово.

Новгород-Сіверську громаду росіяни двічі обстрілювали з району населеного пункту Погар. Зафіксовано 6 влучань зі ствольної артилерії.

Як повідомляв Укрінформ, у Білопіллі на Сумщині внаслідок обстрілу з боку військ рф загинув 15-річний підліток: хлопець їхав на велосипеді, і біля нього вибухнув один із російських снарядів.

Фото: ДПСУ