У Чорному морі росія тримає вісім кораблів, один - із «Калібрами»

росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі вісім кораблів, у тому числі носія крилатих ракет.

Як передає Укрінформ, про це командування Військово-морських сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Станом на 24 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 8 ворожих кораблів, з яких 1 носій крилатих ракет “калібр”, загальний залп – 4 ракети”, - йдеться у повідомленні.

За даним ВМС ЗСУ, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет.

Читайте також: Системи Patriot посилили б ППО України - Ігнат

Крім того, за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 2 судна, з них жодне судно рухалося із протоки Босфор; до Чорного моря – 20 суден, з них 1 судно продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив оцінку залишків ракетного арсеналу російської федерації.