Міноборони профінансувало до військових частин 100% грошового забезпечення

Міноборони вже профінансувало на сто відсотків грошове забезпечення в частини.

Про це під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки України сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

«До кінця цього місяця і на початку наступного тут особливих новин не буде. Адже, як я казала на попередньому брифінгу, Міноборони вже профінансувало до військових частин 100% грошового забезпечення», – зазначила Маляр.

Вона нагадала, що воно включає: щомісячне грошове забезпечення (посадовий оклад, виплати за звання, вислугу років тощо), додаткову виплату за службу під час воєнного стану (30 тис. грн на місяць) та додаткову виплату за безпосередню участь у бойових діях (100 тис. грн на місяць).

За її словами, усі виплати українським воїнам надходять вчасно і в повному обсязі. У листопаді здійснили виплати за жовтень. Зараз, якщо є окремі індивідуальні звернення, Міноборони дуже швидко їх опрацює. Так само поступово здійснюються виплати родинам наших загиблих героїв.

«Що стосується виплат бойових. Велике значення має, наскільки вчасно і коректно командир передасть цю інформацію відповідним підрозділам для того, щоб були нараховані виплати», – наголосила Маляр.

Читайте також: На Донецькому напрямку ворог намагається здобути тактичну перевагу – Маляр

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету на 2022 рік, якими збільшила військові видатки на 387 млрд грн.