рф тримає у Чорному морі сім кораблів, один із них – із крилатими ракетами

росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі сім кораблів, у тому числі носія крилатих ракет.

Про це у Телеграмі повідомляє командування ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

"Станом на 15 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 7 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – до 4 ракет", - йдеться у повідомлення.

За даним ВМС ЗСУ, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 1 корабля; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп 76 ракет. У Каспійському морі перебувають 3 ворожі носії «Калібрів», загальний залп – 24 ракети.

Читайте також: Кількість знищених в Україні російських військових перевищила 81 тисячу

Крім того, за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 42 судна, з них 14 рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 35 суден, з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 14 листопада, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувало 12 ворожих кораблів.