росія розмістила на летовищах довкола України понад 750 літаків і гелікоптерів - Ігнат

росія використовує всі летовища білорусі для дислокації своїх літаків МіГ-31К, Су-30, Су-34, Су-35 та гелікоптерів К-52. Загалом же на майже 40 летовищах, які розташовані довкола України на територіях АР Крим, росії та білорусі перебуває понад 750 літальних апаратів ворожої техніки.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, відповідаючи на питання щодо концентрації російської авіації на території білорусі.

«росія використовує усі аеродроми білорусі без виключення, які їй потрібні, і розміщує там свою військову техніку. Ми знаємо, що літаки МіГ-31К знаходяться, через які лунають повітряні тривоги у нас, це і є місце їхньої дислокації. Так само вони розміщують там й інші типи авіаційної техніки: літаки Су-30, Су-34, Су-35, а також гелікоптери К-52. Кількість авіації, яка розташована довкола кордонів, на тих 40 летовищах, про які ми говорили, - це і АР Крим, і росія, і білорусь, - це понад 750 літальних апаратів може бути розосереджено на всій цій великій території довкола України», - повідомив речник.

Він зауважив, що не варто акцентувати увагу на концентрації російської авіації в білорусі, адже її переміщення – це справа кількох годин.

Відповідаючи на питання щодо кількості дронів у росіян, речник відзначив, що наразі можна говорити про 330 знищених дронів із 400 випущених росією по території України.

Читайте також: На сході зенітники знищили два ворожі безпілотники

«На сьогоднішній день ми маємо таку інформацію по дронах, що понад 330 уже знищено Силами оборони дронів-камікадзе Shahed-136, були й інші дрони – Mohajer-6, і так само й Shahed-131. Понад 400 випустив противник по території України цих БПЛА. Були заяви, що росія замовила - буквально нещодавно повідомляла розвідка, - що 1750 цих БПЛА було замовлено влітку. Однак замовити – це одне, але треба їх отримати, довезти і треба їх розташувати. На сьогоднішній день маємо таку кількість БПЛА, про яку я вже сказав», - уточнив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 14 листопада знищили 278 ворожих літаків, 261 гелікоптер та 1509 БПЛА оперативно-тактичного рівня.