На визволеній території вибухотехників чекає багато роботи – Президент

На визволених територіях Херсонщини вибухотехніки вже вилучили майже дві тисячі вибухонебезпечних предметів, і попереду у фахівців ще дуже багато роботи.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у зверненні, передає Укрінформ.

«Всюди на звільненій території дуже багато роботи у наших вибухотехніків. Уже вилучено майже 2 тис. вибухонебезпечних предметів – мін, розтяжок, боєприпасів, які не розірвалися», - сказав глава держави.

Він закликав херсонців бути дуже обережними й не намагатися самостійно перевіряти будь-які залишені окупантами будівлі та предмети.

«Будь ласка, якщо у вас є зв’язок з містянами, обов’язково перекажіть їм це. Те саме стосується й мешканців інших населених пунктів на звільненій території. Будь ласка, дбайте про безпеку – це дуже важливо», - сказав Президент.

Водночас він підкреслив, що українські фахівці обов’язково відновлять усю інфраструктуру, зруйновану загарбниками.

«Окупанти перед втечею з Херсона знищили всю критичну інфраструктуру – зв’язок, постачання води, тепла, електрики… У рашистів усюди однакова мета – максимальне знущання з людей. Але ми все відновимо. Повірте. Хоч для цього потрібен час, однак усім уже зрозуміло – результат буде наш, український», - зазначив Зеленський.

Читайте також: ЗСУ вже встановили контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини - Зеленський

Як повідомлялося, 11 листопада Головне управління розвідки повідомило, щоХерсон повертається під контроль України, до міста заходять частини Збройних сил України.