На півдні ЗСУ завдали ударів по нових позиціях ворога

На півдні Сили оборони України здійснюють зачистку визволених територій, нові позиції російських військ зазнали вогневого ураження ракетно-артилерійських підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Обстановка в нашій зоні відповідальності і в Таврійському операційному районі, зокрема, залишається складною, але контрольованою», — зазначили в командуванні.

Повідомляється, що у визволених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей підрозділи Сил оборони України проводять стабілізаційні заходи та закріплюються на знову зайнятих позиціях.

Читайте також: В Україні на всіх фронтах потужні і загартовані у боях командувачі – Маляр

Українські захисники зачищають звільнені від ворога території, зокрема вишукують перевдягнених російських військових та полишену техніку, поповнюючи обмінний фонд і «той самий російський ленд-ліз».

Противник зі свого боку облаштовує фортифікацію оборонних рубежів на лівому березі Дніпра й намагається утримати тимчасово захоплені території. Водночас здійснює вогневий вплив по позиціях Сил оборони та по щойно визволених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей.

Загарбники не припиняють ведення повітряної розвідки з метою виявлення позицій Сил оборони й коригування артилерійського вогню. У Херсонській області протягом ночі зафіксовані польоти близько 15 безпілотних «шпигунів» ворога в Бериславському, Херсонському та Каховському районах.

Читайте також: Бійці ВМС за тиждень знищили понад 159 загарбників і десятки одиниць ворожої техніки

Зазначається, що російські війська продовжують вести активну оборону по усій лінії зіткнення, застосовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерійські системи різних калібрів і міномети.

Протягом ночі росіяни накривали артилерійським та мінометним вогнем позиції українських підрозділів і щойно визволені територіальні громади на північному сході Бериславського району. Постраждалих і втрат, за даними ОК «Південь», немає.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України теж завдавали вогневих ударів по нових позиціях ворога і районах зосередження живої сили, техніки й озброєння. Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

Читайте також: Єрмак - про звільнення Херсона: Все тільки починається

У складі ворожого флоту, за інформацією командування, налічується 19 кораблів і катерів, зокрема один ракетоносій, оснащений вісьмома «Калібрами». Усі вони маневрують уздовж узбережжя Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 12 листопада російські війська били з важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню «Град» по Дніпропетровській області. Від ворожих ударів потерпали Марганецька, Червоногригорівська й Нікопольська громади.

Фото: ОК "Південь", Фейсбук