кремль цього тижня просував наратив про контрабанду наданої Україні зброї — ЦПД

кремлівська пропаганда цього тижня через іноземних спікерів та медіа намагалась просувати наратив про контрабанду зброї, наданої Україні державами-союзниками.

Як повідомляв Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

Посилаючись на статтю у фінському виданні Yle, російські пропагандисти поширювали інформацію про привласнення кримінальними угрупованнями зброї, що призначалась для України. «Метою є спонукання припинення постачання західними партнерами військової допомоги Україні», - зазначають у ЦПД.

Читайте також: Фінська сторона не має фактів контрабанди зброї з УкраїниМЗС

Крім того, кремлівські медіа цитують фрагменти статті у виданні Bloomberg. Вони стверджують, що США мають призначити в Україні наглядача, який буде слідкувати за рухом переданих Україні коштів та зброї. «Мета маніпуляції — посіяти сумніви щодо раціонального використання допомоги», - підкреслюють у ЦПД.

Читайте також: Контроль США за зброєю, переданою Україні: цілком нормальна практика

Також проросійські медіа, посилаючись на статтю у виданні The National Interest, стверджують, що США розгорнули війська в Україні для боротьби з контрабандою зброї. «Метою є поширення дезінформації про неодноразові повідомлення про продаж переданої зброї на «чорному ринку», - заявляють у ЦПД.