Зеленського просять присвоїти звання Героя України комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину

Закарпатська обласна рада проситиме Президента Зеленського присвоїти звання Героя України (посмертно) комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину.

Про це йдеться в повідомленні на Фейсбуці Закарпатської облради, передає Укрінформ.

"У Закарпатській обласній раді засідала комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, нагороджень, правових питань та антикорупційної діяльності. Комісія, за поданням голови облради Володимира Чубірка, пропонуватиме на розгляд депутатів у сесійній залі звернення до керівництва держави щодо присвоєння командиру батальйону «Свобода» Олегу Куцину звання «Герой України» (посмертно)" - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Олег Куцин брав участь у АТО з 2014 року, зокрема — в обороні Донецького аеропорту та боях біля селища Піски. Засновник «Легіону Свободи». З початком повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року патріоти без досвіду бойових дій та добровольці з інших країн згуртувалися навколо Олега Куцина у «ОДЧ Карпатська Січ», створивши добровольчий батальйон. Вони обороняли Київ, тримали позиції в Ірпіні, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку.

Читайте також: Зеленський присвоїв звання Героя України сотенному УПА Симчичу і 11 військовим

Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмському напрямку вже як 49-ий окремий піхотний батальйон Сухопутних військ Збройних Сил України «КАРПАТСЬКА СІЧ». Олег Куцин, який був першим комбатом у званні молодшого лейтенанта у історії сучасної України, загинув 19 червня 2022 року на командному пункті у селі Вірнопілля на Харківщині під час боїв за Ізюм від прямого влучання російської артилерії.

Раніше у серпні на сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння Олегу Куцину звання Героя України. Під нею наразі підписалося 22, 5 тисячі громадян. Збір підписів триває.

Фото: Закарпатська обласна рада