До 60% американців вважають дії рф в Україні геноцидом — експерт

У медіапростір США у зв’язку з дезінформацією в соціальних мережах проникли російські наративи, але їм довіряє невелика кількість населення.

Про це повідомив керівний директор телеканалу FP1 USA, експерт з PR та комунікацій Ліаф Ларсон на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Наразі в США існує розмежування брехні від журналістики. Але останні 5 років існує проблема з дезінформацією у соціальних мережах, що дозволило проникнення російських наративів щодо того, що Україна сама вина, а рф була вимушена розв’язати війну. Але в цьому переконана невелика кількість людей. Принаймні 70% населення США впевнені, що росія незаконно напала на суверенітет і народ України», - сказав він.

Крім того, експерт наголосив, що нині 50-60% американців переконанні, що це не просто незаконна агресія, а геноцид українського народу.

Читайте також: Заява рф про «брудну бомбу» є спробою виправдати геноцид новим фейком - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) в рамках спецпроєкту «EuvsDisinfo» створила спеціалізований ресурс Learn (навчайся – англ.) для журналістів та для всіх, хто прагне захистити себе від фейкових новин та розуміти, як саме працює російська машина дезінформації.