росія тримає на бойовому чергування у Чорному та Азовському морях сім кораблів

Станом на 21 жовтня російська федерація тримає на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському та Середземному морях 20 кораблів та катерів, серед яких 6 – носії крилатих ракет "Калібр".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 21.10.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 1 ворожий носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 8 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 6 кораблів та катерів; в Середземному морі – 11 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр"», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 28 суден, з них 11 суден рухались із протоки Босфор; до Чорного моря – 17 суден, з них 5 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: На Чернігівщині зафіксували 10 вибухів внаслідок ранкових обстрілів рф

У пресслужбі зазначили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебували 8 військових кораблів рф, два з них десантні.