Загарбники обстріляли Сумщину з авіації, артилерії, мінометів та забороненої зброї

Фото

За добу, 11 жовтня, російський агресор здійснив 13 обстрілів по території Сумської області. Для обстрілів росіяни використали авіацію, міномети, артилерію і заборонену зброю.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

На Сумщині зафіксували 206 приходів. Постраждали Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманська, Білопільська, Юнаківська та Шалигінська громади.

"росіяни нанесли авіаудар по цивільному аграрному підприємству Великописарівської громади. Випустили 12 ракет з гвинтокрилу, що не перетинав державний кордон України. Зі ствольної артилерії били по м.Середино-Буда, зруйнувавши кілька приватних будинків, автомобіль та лінії електропередач, знеструмивши частину міста. Станом на 21 годину електропостачання відновили", - пише Живицький.

Читайте також: росіяни двічі за вечір обстріляли Сумщину - 15 влучань по прикордонню

З мінометів росіяни били по селах Зноб-Новгородської та Середино-Будської громад. Зі ствольної артилерії по селах Білопільської та Есманської громад. По території Юнаківської громади стріляли з САУ. Пошкоджено приватний будинок мирних жителів, кілька парканів.

"По території Шалигінської громади ввечері гатили з мінометів та використовували освітлювальні боєприпаси білого кольору. Крім того, був обстріл з РСЗВ у населеному пункті Ходіне, Шалигінської громади", - додав Живицький.

Як повідомляв Укрінформ, у першій половині дня 11 жовтня російські загарбники завдали по Сумській області чотири удари. Ще два обстріли були зафіксовані увечері.