Військові просять не повідомляти про «прильоти» та роботу ППО до завершення повітряної тривоги

До завершення повітряної небезпеки варто утриматися від повідомлень як про здобутки української ППО, так і про ураження, які завдав ворог, оскільки така інформація впливає на планування подальших повітряних атак.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"До закінчення повітряної тривоги я закликаю усіх не орієнтувати ворога, не сповіщати ніякі ні здобутки, ні ураження, оскільки це суттєво впливає на подальший розвиток тих самих повітряних атак", - сказала Гуменюк.

За її словами Сили оборони "Південь" також перебувають в зоні повітряних атак, працює українська ППО, є вже перші результати, проте говорити про них зарано.

Читайте також: Підрозділи ЗСУ знищили над Одещиною три ворожі ракети

"Ми протидіємо ворогу в різний спосіб і за допомогою протиповітряної оборони, зокрема, теж. І необхідно враховувати, що ці позиції не можна викривати. Ми працюємо і сподіваємося, що результати будуть втішними", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України, унаслідок якої загинуло 19 осіб, понад сто осіб отримали поранення. Постраждали обʼєкти критичної інфраструктури в столиці та інших регіонах.

У вівторок росія продовжила ракетні обстріли України, працює Військові просять не повідомляти про «прильоти» та роботу української ППО до завершення повітряної тривоги.

Фото з соцмереж