путін міг би закінчити війну сьогодні шляхом виведення військ з України - Білий дім

президент рф володимир путін розпочав російсько-українську війну, і він міг би її закінчити вже сьогодні, вивівши свої війська з України.

Як передає Укрінформ, про це в програмі «This Week» телеканала ABC News заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Що я можу вам сказати, це те, що пан путін розпочав цю війну, і пан путін міг би закінчити її сьогодні, просто вивівши свої війська з країни. Він той, хто вирішив розпочати цей конфлікт, і він може вирішити покласти йому край. Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася. Вона вже триває надто довго», - сказав він.

За словами Кірбі, нині ж путін демонструє своїми рішеннями, що не збирається зупинятися.

«Нині путін не показує жодних ознак того, що він готовий це (закінчити російсько-українську війну – ред.) зробити. Насправді ж навпаки, призвавши сотні тисяч резервістів, політично анексувавши або, принаймні, намагаючись анексувати чотири регіони України, він демонструє всі ознаки того, що він йде далі, що він хоче продовжувати цю війну»,- зазначив він.

Читайте також: Моравецький: кремль готує нові провокації, Україні треба допомагати зброєю та фінансами

Кірбі додав, що американські чиновники майже щодня спілкуються зі своїми українськими колегами, і Вашингтон продовжуватиме надавати Києву безпекову допомогу.

«Ви бачили, як кілька днів тому президент (Байден – ред.) схвалив ще понад 600 мільйонів доларів на додаткові HIMARS і гаубиці, інші боєприпаси та деякі транспортні засоби, тактичні машини. Ви побачите, як ми продовжуватимемо робити це й надалі», - заявив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 8 жовтня, делегація зі Сполучених Штатів Америки відвідала Київську область та оглянула місця скоєння воєнних злочинів військовослужбовцями російської федерації.