Ракетний обстріл Запоріжжя: зросла кількість поранених, серед них - 10 дітей

Унаслідок нічного обстрілу Запоріжжя поранено 87 людей, зокрема 10 дітей.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"87 поранених, з них 10 дітей. 55 залишились у лікарні... Щоденно обстрілюють область з початку війни, а Запоріжжю стало діставатись останнім часом. Якщо раніше постріли хоч якось можна було чимось пояснити, то тепер - чистий терор", - заявив Старух.

Читайте також: Єврокомісар Ленарчич засудив ракетний обстріл Запоріжжя

За даними поліції, наразі відомо про 13 загиблих.

Глава ОВА зауважив, що російські війська випустили з літаків 12 ракет, у тому числі Х-22 і Х-59. Він переконаний, що загарбники знали, що обстрілюють житлові райони.

"Не могли не знати, куди стріляють, тобто цілеспрямовано стріляли по житлових будинках", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський оприлюднив кадри з місця обстрілу в Запоріжжі: світ має бачити правду

За словами Старуха, у багатоповерховому будинку, де сталося руйнування конструкцій з першого по сьомий поверхи, останні два поверхи (8 та 9) обвалилися під час ліквідації наслідків обстрілу. На щастя, ніхто не постраждав.

Роботи з ліквідації наслідків ракетної атаки тривають. Під завалами є люди, але їх кількість невідома.

Крім того, очільник ОВА повідомив, що вчора ввечері, близько 22 години, загарбники випустили по місту ракету "Іскандер" касетного типу. Касети висипались на один з інфраструктурних об’єктів. Загинула одна людина, ще троє постраждали.

Читайте також: Нічний обстріл Запоріжжя: з-під завалів будинку врятували 10 людей

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня загарбники завдали ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах Запоріжжя. Під вогонь потрапили десятки приватних будинків, два багатоквартирні та інша цивільна інфраструктура міста.

За даними правоохоронців, встановлено інформацію щодо 13 загиблих. Ще 60 громадян були госпіталізовані.