Громадянський опір: вісім правил для тимчасово окупованих територій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало 8 правил громадянського опору на ТОТ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

"Щодня ЗСУ звільняють все більше й більше українських територій. Кожен українець має робити свій внесок в перемогу над агресором. Це стосується і наших громадян, які потрапили в тимчасову окупацію. Команда Мінреінтеграції підготувала 8 правил для мешканців тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Правила передбачають, що на тимчасово окупованих територіях необхідно: дотримуватись безпеки, щоб зберегти своє життя та здоров'я; уникати контактів і загарбниками та не допомагати їм; допомагати один одному, особливо тим, хто постраждав від окупантів; не працювати в інтересах окупантів, особливо на будівництвах оборонних об'єктів; не брати участь у громадських заходах, акціях, референдумах, голосуваннях, організованих окупантами; уникати контактів з журналістами, не давати інтерв'ю; не піддаватися на провокації; фіксувати злочини окупантів для подальшої передачі правоохоронним органам України.

Читайте також: Поліція рф готує нові підрозділи, щоб приборкати антимобілізаційні протести – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації до лав російської армії.