На сесії Комітету ООН з містобудування презентують Генплан розвитку Харкова

На 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою розглянуть Генеральний план розвитку міста Харкова.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

"На 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою проведуть окрему панель, присвячену відновленню Харкова", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія втратила місце в керівному органі авіаційного агентства ООН

Харківський міський голова Ігор Терехов зауважив, що над Генпланом працюють британські архітектори на чолі з Норманом Фостером, який також візьме участь у засіданні. У Генплані буде відображено житлову забудову, нові торгові та адміністративні будівлі.

«Ми залучили групу українських та харківських архітекторів. У Генеральному плані буде чітко розписано передусім новий підхід до економіки міста Харкова. Ми створимо індустріальні парки, IT-кластери для того, щоб Харків був самодостатнім, сильним та незалежним в економічному плані містом, таким, яким він був до війни», - зазначив Терехов.

Читайте також: Харківщина: у Кам'янці немає жодного вцілілого будинку, у підвалах поліція знаходить тіла загиблих

У міськраді поінформували, що 83-тя сесія Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою пройде з 3 по 7 жовтня у Сан-Марино. Це друга частина засідання комітету. Перша пройшла у Женеві, і саме тоді після виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова лорд Норман Фостер висловив бажання підтримати Харків та спільно створити новий Генеральний план міста.