Під час визволення Лимана російські військові тікали до Щастя - Гайдай

Вцілілі під час визволення Лимана російські військові втекли до тимчасово захопленого Щастя Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його словами, щодня надходять поранені росіяни до медичних закладів Старобільська, а поблизу однієї з лікарень навіть влаштували блокпост.

"Деяким вцілілим в Лимані трохи пощастило – їм вдалося втекти подалі, до Щастя. Так, 30 вересня в районі цього міста була виявлена колона із цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ", - зауважив Гайдай.

При цьому він додав, що "тим, хто тиждень тому радів на псевдореферендумах, доведеться зачекати трохи більше трьох років".

Читайте також: Українські захисники відбили атаки ворога біля восьми населених пунктів

Як наголосив Гайдай, "ждуни" не дочекаються – ЗСУ прийдуть раніше: так звану "лнр" повноцінно зможуть прийняти до складу рф лише у 2026 році".

"Саме до 2026 року триватиме перехідний період для так званої "лнр" у якості нового суб’єкта рф. Це одна із головних умов у договорі щодо прийняття "республіки" до складу росії", - зазначив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників Лиман на Донеччині.