Головний рабин України благословив Залужного на перемогу

Фото

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прийняв в Генеральному штабі головного рабина України Моше Реувена Азмана і отримав благословення на перемогу і щирі слова підтримки на адресу України та її Збройних Сил у спротиві російській агресії.

Про це він написав у своєму Телеграмі, передає Укрінформ

"У День Памʼяті трагедії Бабиного Яру до болю важко говорити про його повторення у Маріуполі, Бучі, Ірпені, Ізюмі та інших містах. Ця війна показала, хто є на боці добра, а хто є уособленням зла. Ребе Моше Реувен Азман чітко говорить, що сьогодні саме росія є фашистською державою. А його авторитетна думка багато важить у сучасному світі", - написав Головнокомандувач.

Залужний вважає, що в умовах такого сусідства Україна має стати, за аналогією з Ізраїлем, військовою державою. Він повідомив, що сторони присвятили розмову обговоренню питань призначення військовим капеланом юдея та забезпечення духовних потреб військовослужбовців.

"Щиро вдячний за лікування наших поранених воїнів в Ізраїлі та надану гуманітарну допомогу", - зауважив Головнокомандувач.

Читайте також: Україна закликає світ не допустити повторення катастрофи Бабиного Яру – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня біля символічної синагоги «Місце для роздумів» у Бабиному Яру в Києві відбулася спільна міжконфесійна молитва за участю міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, мера Києва Віталія Кличка та інших.

Зі свого боку Президент України Володимир Зеленський ушанував жертв розстрілів у Бабиному Яру. Глава держави поклав квіти до пам’ятника жертвам трагедії на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Президент також ушанував пам’ять євреїв, розстріляних нацистами в Бабиному Яру, встановивши лампадку біля меморіального знака «Менора».