Зеленський на Радбезі ООН: росія не має права володіти ядерною зброєю

Відео

Президент України Володимир Зеленський заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок, що росія не може мати ядерної зброї, оскільки це не гарантує безпеки для всього світу.

Виступ українського лідера відбувся в вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Погрози застосування ядерної зброї стали постійним наративом російських посадовців і пропагандистів. Це доводить, що росія не має права володіти ядерною зброєю, адже вона просто не здатна гарантувати безпеку світу навіть від самих прогноз застосування ядерної зброї», - зауважив Президент України.

Крім того, нагадав він, росія проігнорувала заклик МАГАТЕ до негайної деокупації Запорізької атомної станції і припинення будь-яких ворожих дій проти будь-яких атомних об’єктів в Україні.

Читайте також: РНБО опублікує інструкцію на випадок застосування рф ядерної зброї – Данілов

Зеленський підкреслив: це зайвий раз доводить, що росія свідомо утримує світ на межі радіаційної катастрофи.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку відбулося відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо обговорення ситуації, пов’язаної з проведенням рф фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України. Засідання ініційоване США й Албанією після офіційного звернення України до голови Радбезу. Президент України виступив на засіданні в режимі відеозвернення.