Київ про заяву Тегерана: єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники

Речник МЗС України Олег Ніколенко спростував слова свого іранського колеги Насера Канаані про, нібито, спроби третіх сторін посварити Україну з Іраном та наголосив, що всю відповідальність за руйнацію відносин між державами несе Тегеран.

Як передає кореспондент Укрінформу, так Ніколенко прокоментував заяву Канаані, який у відповідь на рішення Києва позбавити посла Ірану в Україні акредитації порадив Україні «утримуватися від впливу третіх сторін, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами».

«Єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники, які Україна вже безпосередньо збиває у своєму небі. Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною», - підкреслив Ніколенко.

«Іран має негайно припинити постачання зброї рф для вбивств українців, а не виправдовуватися фантазіями про «зовнішній вплив», - зазначив український дипломат.

Читайте також: В ОП відреагували на передачу Іраном росії дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 23 вересня доручив МЗС відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

МЗС України повідомило тимчасовому повіреному у справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.