Загарбники обстріляли школу мистецтв, промпідприємство та житлові будинки на Донеччині

Фото, відео

На Донеччині російські загарбники обстріляли школу мистецтв, промпідприємство, житлові будинки у багатьох громадах області. Відомо про поранення двох цивільних.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ввечері росіяни завдали ракетного удару по підприємству у Краматорську та обстріляли школу мистецтв у Часовому Ярі касетними боєприпасами… У Бахмутській громаді удари прийшлися по приватному сектору Бахмута та Хромовому – поранено 2 людини, пошкоджено 6 будинків», - написав очільник області.

Він зазначив, що у Мар’їнській громаді зафіксовано обстріли по Мар’їнці, Красногорівці, Максимільянівці та Костянтинівці, в Очеретинській – по околицях Очеретиного, Кераміка та Новокалинового. Обійшлося без постраждалих.

Також всю ніч були поодинокі прильоти в Авдіївці, на ранок – масований артобстріл центру міста та танковий обстріл старої частини – наслідки встановлюються.

У Диліївці Костянтинівської громади пошкоджено два будинки, без жертв.

За словами Кириленка, у Світлодарській громаді гучно було в Одрадівці та на станції Майорськ – інформація про постраждалих не надходила.

«Кожен російський злочин ретельно документуємо! За все будуть відповідати!», - наголосив керівник військової обладміністрації та опублікував фотографії з місць руйнування.

Читайте також: Загарбники обстріляли завод у Краматорську, є руйнування

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні немає газопостачання, проблеми з водою.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1 млн 200 тис. людей. Зараз в області залишається 340-350 тис. осіб. До осінньо-зимового періоду в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, бо саме таку максимальну кількість людей можна буде обігріти взимку в області, що залишилася без газу.

Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА)