Кількість поранених росіянами дітей в Україні зросла до 767

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинула 391 дитина, 767 – зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 22 вересня 2022 року більш ніж 1158 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 391 дитина загинула та понад 767 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - йдеться в повідомлення.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях, зауважили в прокуратурі.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 399, Харківській - 226, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 57, Запорізькій - 47, Дніпропетровській - 26.

За даними ОГП, 21 вересня внаслідок обстрілу ворогом м. Курахове Донецької області отримав поранення 8-річний хлопчик.

Читайте також: Зеленська та ЮНІСЕФ підписали меморандум, щоб зменшити вплив війни на дітей і молодь

Крім того, 20 вересня внаслідок обстрілу загарбниками міста Куп'янськ Харківської області поранено 16-річного хлопця, додали у відомстві.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2500 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Читайте також: Перша леді закликала українців поговорити з дітьми про поведінку у школі під час тривоги

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють міста й села, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 22 вересня українські захисники знищили близько 55 510 росіян.