росія обстріляла Запоріжжя ракетами С-300: зруйнований будинок, ще 10 – пошкоджені

Фото

Близько 5 години ранку ворог завдав удару по Запорізькому району. Ракета зруйнувала будинок, в якому мешкала родина переселенців з Оріхівського району, постраждала жінку.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"О 05:21 ранку ракета вдарила по житловому сектору, влучила по будинку, в якому мешкала сім‘я переселенців з Оріхівського району. Постраждала літня жінка. Її доставили в лікарню з пошкодженням грудної клітини та черевної порожнини внаслідок обвалу частини будівлі", - прокоментував голова Широківської ОТГ Денис Коротенко.

росія обстріляла Запоріжжя ракетами С-300 / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В будинку також були її син з онуком. Вони не постраждали, наразі з дитиною працює психолог та соціальні працівники.

На місці "прильоту" - велика воронка. Частина будинку, де мешкала постраждала родина, зруйнована. Загалом в селі від вибуху пошкоджено щонайменше 12 будинків. Обстеження пошкоджень триває.

За словами заступниці голови громади Ольги Ставицької, наразі на території ОТГ мешкає 2399 переселенців, серед них 634 - діти.

На Запоріжжі ворожим обстрілом зруйновано будинок, ще близько десяти – пошкоджено / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

Запоріжжя і село поблизу нього російські війська вночі обстрілювали ракетами С-300, під загрозою знеструмлення були лікувальні заклади, 70-річну жінку госпіталізовано з травмами, повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

"Перша атака ворога була здійснена близько 02:00 ракетами С-300. Два снаряди поцілили в трансформаторну підстанцію біля великого житлового масиву в одному з районів міста Запоріжжя. Частково район було знеструмлено, під загрозою знеструмлення були також лікувальні заклади", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього удару постраждалих не було, руйнувань зазнали об’єкти соціальної інфраструктури – вибито шибки.

Читайте також: На Запоріжжі російські війська обстрілюють Оріхівську громаду

Старух зазначив, що вже вранці загарбники здійснили чергову ракетну атаку на обласний центр, знову застосувавши С-300. Одна ракета влучила в зелену зону на березі Дніпра неподалік житлового масиву вже іншого району міста. Ще одна поцілила в одне із сіл Запорізького району. Поранень зазнала 70-річна жінка, вона перебуває у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру 20 населених пунктів. Надійшло 17 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.