Повітряні сили за три дні знищили шість ворожих літаків

Повітряні сили ЗСУ впродовж останніх трьох днів знищили шість літаків ворога та два БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Контролювати небо вдається доволі непогано. Вчора знищено ще один БПЛА противника, а також ввечері вертоліт Ка-52 окупантів», - поінформував Ігнат.

Він нагадав, що напередодні було знищено чотири літаки Су-25 та Су-24, а раніше – БПЛА. Речник також зазначив, що останнім часом противник почав більше використовувати літаки Су-24.

Читайте також: Втрати російських загарбників перевищили вже 54 050

Водночас, наголосив речник, Повітряні сили ЗСУ ефективно виконують свою роботу та нищать ворога.

«Лише з 13 вересня по сьогоднішній день – це вже 6 літаків, 2 БПЛА, тому контроль неба за повітряними цілями, як бачите, результативний», - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що нині увага прикута більше до ракетного тероризму з боку рф.

Читайте також: Залужний та Єрмак обговорили з Салліваном і Міллі потреби ЗСУ та гарантії безпеки для України

«На жаль, не всі ракети можемо збивати, але очікуємо озброєння, яке посилить нашу систему ППО – це сучасне західне озброєння. На сьогодні Протиповітряна оборона отримала лише переносні ЗРК малого радіуса дії, які сьогодні посилюють ППО. Решту ми намагаємось робити власними силами», - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 16 вересня ліквідували близько 54 тисячі 50 російських військових, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: Генштаб ЗСУ