У Британії вже пройшли підготовку майже 5 тисяч українських військових - Генштаб

Фото

У Великій Британії успішно завершили навчання майже 5 тисяч військовослужбовців Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

“На даний час за участі інструкторів з Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, України та, власне, Сполученого Королівства навчання успішно завершили майже 5 тисяч наших військовослужбовців. Вони отримали базові знання, уміння й навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості”, - ідеться в повідомленні.

У Генштабі зауважили, що у Британії триває загальновійськова підготовка українських військовослужбовців. Програма, яку започаткував британський уряд, отримала назву "операція INTERFLEX".

Найближчим часом планується розширення операції, зокрема започаткування курсу з підготовки молодших командирів військових частин та підрозділів ЗСУ.

“Операція INTERFLEX" є одним із яскравих прикладів міжнародної підтримки нашої держави та переконливим свідченням, що Україна не сама в боротьбі з російською агресією”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна проводить біля кордону з білоруссю навчання «Північний Буревій 2022»

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія значно розширила програму підготовки українських військовослужбовців. Зокрема кількість українців, які візьмуть участь у навчаннях, збільшена до десятків тисяч, а тривалість бойового курсу продовжена із трьох до п’яти тижнів.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ