На Гуляйпільщині внаслідок обстрілів пошкоджені дитсадок, школи і житлові будинки

Фото

На Гуляйпільщині у Запорізькій області внаслідок обстрілів російськими військами пошкоджено житлові будинки, дитячий дошкільний заклад та загальноосвітню школу, є інформація про поранених цивільних.

Про це повідомляє обласна поліція у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“За минулу добу працівники поліції зафіксували 41 повідомлення про руйнування житлової та цивільної інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. Окупанти завдали масового удару по Гуляйполю та прилеглих селах Успенівка та Верхня Терса Пологівського району”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у районному центрі потрощені десятки будинків, деякі зруйновані вщент. Сильних ушкоджень зазнали й присадибні території, господарчі прибудови, гаражні приміщення та автомобілі місцевих жителів.

Мешканці Верхньої Терси повідомили, що ракети розірвалися неподалік дитячого садка та школи, осколками пошкоджено територію закладів.

Окрім цього, минулої доби поліцейські зафіксували збройні обстріли села Преображенки Пологівського району. Снаряди поцілили у житловий сектор, унаслідок чого пошкоджено домівки.

"Внаслідок обстрілів потерпілих громадян доставлено до медичних установ", - поінформували у поліції.

Правоохоронці зафіксували наслідки воєнних злочинів та передали матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу «Порушення законів та звичаїв війни».

Читайте також: Ворог за добу обстріляв шість областей України, на Херсонщині бив по деокупованих територіях

Як повідомлялося, поліція задокументувала 16 обстрілів на сході України, внаслідок яких загинули та зазнали поранень цивільні.

Фото: Нацполіція