Зеленський: З 24 лютого нагороди отримали понад 28 тисяч українських воїнів

Президент Володимир Зеленський сьогодні відзначив державними нагородами 155 українських захисників, з них 22 - посмертно.

Про це глава держави повідомив під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Підписав черговий указ про нагородження наших воїнів. 155 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, із них 22 - посмертно", - сказав Володимир Зеленський.

Загалом, за словами Президента, з 24 лютого державні нагороди отримали вже 28 042 українські воїни. "Це ті, хто героїчно захищає нашу державу на всіх напрямках - вибив ворога з півночі, знищує окупантів на сході, на півдні та працює на звільнення українського Криму", - зазначив глава держави.

Окремо він висловив вдячність бійцям 92-ї бригади: "Особливо хочу подякувати нашим захисникам на Харківському напрямку - 92-й бригаді, усім воїнам і комбригу Федосенку. Дякую за вашу хоробрість, хлопці!".

Читайте також: Глава держави нагородив 149 захисників України, 15 - посмертно

Президент також подякував Повітряним Силам, які збили черговий, уже 205-й гвинтокрил загарбників та два ворожі безпілотники на Донеччині.

"Загалом уже понад 800 російських безпілотників знищено. Сьогодні ж наші Повітряні Сили непогано відпрацювали по ворожих ракетах - дякую за результат!" - відзначив Зеленський.