Теракт рф у Харкові: Кулеба закликав світ надати Україні максимальну військову підтримку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ жорстко відповісти на терористичну атаку загарбників після того, як росія завдала жахливого удару по гуртожитку у Харкові.

Про це очільник українського МЗС написав у своєму твіттері, передає Укрінформ.

"росіяни завдали удару по житловому кварталу Харкова, убивши щонайменше 6 і поранивши щонайменше 16 осіб. росія продовжує вбивати людей посеред Європи. Єдиний спосіб зупинити путіна – надати Україні максимальну військову допомогу та запровадити значно жорсткіші санкції проти росії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Впливові американські експерти закликали Білий дім активніше допомагати Україні зброєю

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що під час обстрілу Сатлівки - одного з районів Харкова - влучання сталося біля житлового будинку. Пізніше він уточнив, що в результаті обстрілу почалася сильна пожежа у житловій будівлі, загинули шість осіб. 

Згодом стало відомо, що кількість жертв внаслідок атаки зросла до семи.

Харків та населені пункти області практично щоденно потерпають від російських обстрілів. 7 серпня у Харківській обласній прокуратурі повідомили, що через російську агресію в області загинули понад 1000 цивільних, із них 50 дітей, поранені – удвічі більше.