росіяни за добу обстріляли 41 населений пункт – МВС

Правоохоронці вранці у понеділок затримали чергового прибічника «русского мира».

Про це у телеефірі повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Фактично жоден ракетно-артилерійський обстріл не відбувався без того, щоб бути "підсвіченим" агентурним шляхом. І буквально цього дня зранку було виявлено чергового прибічника «русского мира», у телефоні якого правоохоронці знайшли дуже багато цікавого», - сказав посадовець.

За його словами, такі особи переважно або працюють на рф за невеликі гроші або співпрацюють з ворогом з певних ідеологічних міркувань.

Єнін зазначив, що поліція в усіх областях зорієнтована на відпрацювання профілактичних заходів. «І результатом цих відпрацювань є десятки, а то й сотні людей, яких ми досить аргументовано можемо підозрювати у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України», - сказав він.

Перший заступник міністра поінформував, що за минулу добу поліція зареєструвала 41 обстріл російськими загарбниками населених пунктів України.

Читайте також: ворог штурмував на Харківщині та ще кількох напрямках – відступив із втратами

За його словами, на Дніпропетровщині пошкоджено з десяток багатоквартирних і приватних будинків. Обстріли цивільної інфраструктури зафіксовані на Донеччині, Запоріжжі і Кіровоградщині.

«Так само під обстрілами у нас були і Харківщина, Херсонщина, Сумщина, Миколаївщина, Одещина. І у результаті таких масованих обстрілів ми, на жаль, щодоби фіксуємо десятки жертв та травмованих осіб, у тому числі серед цивільного населення», - заявив посадовець.