Шостий евакуаційний потяг привіз людей на Кіровоградщину

Фото

Шостий евакуаційний потяг привіз жителів Донецької області на Кіровоградщину. 

Як передає Укрінформ, про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі.

«Евакуаційні потяги зі сходу продовжують прибувати до Кіровоградщини. Зустріли вже шостий такий потяг. Цього разу переселенців зустрічає Світловодська громада», - написав Тимошенко.

За його словами, жителів Донеччини також прийняли Кропивницький, Олександрія, Петрове, Компаніївка, Знам’янка, Мала Виска. «Понад 1 200 людей через війну вимушено опинилися на Кіровоградщині», - додав заступник керівника ОПУ.

Тимошенко зазначив, що у разі потреби людям надають психологічну допомогу, також організовані місця для відпочинку для тих, хто прямує далі. Частині громадян одразу на пероні «Укрпошта» виплачує необхідну матеріальну допомогу. Людей з інвалідністю та маломобільних за потреби "швидкі" екстрено доставляють в медичні заклади.

Маленьким переселенцям заготовлене дитяче харчування.

«Служби ДСНС разом із місцевими соціальними службами та волонтерами зустрічають переселенців гарячими напоями та їжею. Іноді люди приїздять без документів. Якщо переселенці залишаються в Кропивницькому, документи їм починають оформлювати одразу на пероні, якщо в райцентрах – наступного дня», - додав він.

Читайте також: Обов'язкова евакуація передбачає безкоштовне житло для переселенців - Верещук

Чиновник додав, що влада працює, аби люди, які вимушено залишили домівки, могли максимально комфортно почуватися і отримати всю необхідну допомогу та послуги.

«Це важливо, евакуйовані через війну люди мають бути впевнені — їх не залишать, вони мають підтримку та розуміння і від держави, і від співгромадян», - підкреслив Тимошенко.

Як повідомлялося, 2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

Фото: Кирило Тимошенко / Телеграм