Майже 200 «прильотів» за день: загарбники продовжують терор Сумщини

Фото

російські окупанти 12 серпня продовжували обстрілювати територію Сумської області: вони одинадцять разів відкривали вогонь по громадах регіону, зафіксовано майже 200 прильотів.

Про це у телеграмі повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Після 11:00 розпочався мінометний обстріл по Юнаківській громаді — 15 прильотів. Потім російські війська вдарили з реактивних систем залпового вогню, зафіксовано 17 влучань.  

Також після 11:00 був артобстріл по Хотінській громаді — 10 прильотів. А в обід по території громади росіяни здійснили один авіаудар та відкрили вогонь з РСЗВ, зафіксовані десять влучань. Внаслідок обстрілів горіло поле пшениці, наразі збитки підраховуються.

Читайте також: Сумщина: відновили всі об’єкти критичної інфрастуктури Охтирського та Тростянецького районів – ОП

Також росіяни один раз вдарили з авіації по Миколаївській сільській громаді та обстріляли цю територію з реактивних систем залпового вогню — усього понад 60 прильотів.

Близько 17:00 російські війська розпочали мінометний обстріл Есманської громади — чотири влучання. Потім був артилерійський обстріл, ймовірно, із самохідних артилерійських установок, 37 прильотів. О 17:30 громаду ще раз обстріляли з мінометів, чотири влучання.

Внаслідок обстрілів зазнали пошкоджень щонайменше 2 домогосподарства, паркан та господарські будівлі. Постраждалих людей немає.

Читайте також: Близько 200 «прильотів»: росіяни били з «Градів» по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

О 18:30 росіяни почали артобстріл, ймовірно із САУ, по Шалигинській громаді — чотири влучання. Пізніше вони вдарили з реактивної артилерії, 30 прильотів.

росіян змусили відступити з Чернігівської та Сумської областей ще на початку квітня, проте обстріли прикордоння продовжуються. Основні сили рф нині зосередила на сході та півдні України, проте утримує деякі свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Сумщину: під вогонь потрапило Білопілля

За даними Держприкордонслужби, окупанти роблять це для демонстрації сил та відволікання українських військових. Прикордонники поки що не повідомляли про формування ударної групи для повторного наступу.