Монастирський обговорив із Брінк ситуацію на Запорізькій АЕС

Фото

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася навколо Запорізької атомної електростанції, а також ризики, пов’язані з присутністю військ рф на території станції.

Також американську сторону поінформували про стан впровадження спільних проєктів та обговорили можливості започаткування інших проєктів міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, це стосується і гуманітарного розмінування, і психологічної реабілітації співробітників системи МВС, і підтримки поліції у сфері протидії нарко- та кіберзлочинності.

«В умовах сьогодення активна взаємодія між МВС України та Посольством США в Україні дозволить посилити органи та підрозділи системи МВС у відбитті військової агресії росії проти України, а також підтримати співробітників, які постраждали внаслідок такої агресії. Крім того, вона сприятиме посиленню безпеки в багатьох регіонах країни», - заявив Монастирський.

Своєю чергою, посол США заявила про готовність посилити взаємодію в зазначених сферах та висловила підтримку всім співробітникам системи МВС.

Читайте також: Через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС зросла кількість людей, які хочуть евакуюватись

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня ворог продовжив обстріли найбільшої в Україні та у Європі Запорізької АЕС. Зокрема, було зафіксовано п’ять влучань поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік ЗАЕС.

Того ж дня Рада Безпеки ООН розглянула питання безпеки Запорізької АЕС у зв’язку з російським вторгненням в Україну та посиленням бойових дій на півдні країни. Розгляд питання ініціювала рф.

Міністерство внутрішніх справ готується до будь-яких сценаріїв, пов’язаних із Запорізькою атомною електростанцією, яку захопили та обстрілюють російській військові.

Фото: Микола Анацький