У Харкові викрили працівника СБУ, який «зливав» розвіддані росіянам

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Eправління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби рф та передавав ворогу розвідувальні дані.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“За завданням ворога він влаштувався в українську спецслужбу невдовзі після широкомасштабного вторгнення росії. Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про зс рф, а також про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб”, - ідеться у повідомленні.

росіяни використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані рф використовувала для планування диверсій, а також масованих артилерійських і прицільних ракетних обстрілів стратегічних об’єктів Харкова.

За даними слідства, зрадником є колишній посадовець Харківської міської ради. Він був завербований кадровим співробітником російської фсб, який сам вийшов на нього.

В обмін за співпрацю ворог надав гарантії безпеки зловмиснику і його родині, якби рф вдалося захопити регіон.

За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості агент передавав представнику російських спецслужб через закриті канали зв’язку з дотриманням правил конспірації.

Правоохоронці затримали зрадника “на гарячому” – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об'єкту, де перебуває особовий склад СБУ.

Читайте також: СБУ ідентифікувала всіх зрадників, які вступили до лав «мвд рф» на Запоріжжі

Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ запобігла серії замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва і громадських діячів України, зокрема міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.