російського танкіста, який розстріляв багатоповерхівку в Чернігові, засудили до 10 років

Суд у Чернігові оголосив вирок російському танкісту, що у лютому розстріляв багатоповерхівку на околиці міста.

Про це повідомляє Суспільне.Чернігів, передає Укрінформ.

"10 років позбавлення волі та стягнення процесуальних витрат у сумі 26 600 гривень — такий вирок сьогодні, 8 серпня, ухвалив Деснянський районний суд російському танкісту Михайлу Куликову, який у лютому поцілив у багатоповерхівку на околиці Чернігова", - йдеться у повідомленні.

Оператора-навідника військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії збройних сил рф Куликова разом із командиром танкового батальйону Леонідом Щоткіним узяли в полон українські військові 26 лютого.

У підозрі йдеться про те, що танкісту його командир дав наказ розвернути башту танка та вистрілити по багатоквартирному житловому будинку на вулиці Кільцевій у Чернігові. Цей наказ Куликов виконав. Пострілом з танка він влучив у квартиру на десятому поверсі. Зазначається, що снаряд знищив вітражне вікно у кімнаті, вікно у кухні, балкон, пошкодив перекриття підлоги, стелі балкона та кухні, міжкімнатну перегородку, а також газовий котел та радіатори опалення.

Зазначається, що у залі суду підозрюваний просив пробачення в українців.

Читайте також: Суд змінив російському військовому Шишимаріну довічне на 15 років тюрми – ЗМІ

Як повідомлялося, у лютому-березні Чернігівська область була місцем активних бойових дій. У квітні Збройні сили України визволили Чернігівщину.

Фото: Суспільне.Чернігів