В Ужгороді відкрили вуличну виставку про Закарпаття під час війни

Фото

В Ужгороді на одній із центральних вулиць міста відкрили вуличну виставку про Закарпаття під час війни - презентували 50 фото про те, як зустрічали переселенців, відправляли чоловіків на фронт, волонтерили на армію та ховали героїв.

Виставка «Закарпаття і війна. Фотохроніки» запрацювала у суботу, 6 серпня, на мурі біля Закарпатського обласного художнього музею на Жупанатській, 3, передає кореспондент Укрінформу.

На старому мурі розвісили 50 світлин закарпатських фоторепортерів, які з перших днів війни фіксували події в області. Це власкор Укрінформу Сергій Гудак, Сергій Денисенко та Атіла Федик, Янош Немеш, Наталія Боднар.

Як повідомили організатори виставки - Ужгородський пресклуб, це виставка про те, як жило та живе Закарпаття під час війни.

Читайте також: Викинути леніна на смітник історії: українські активісти влаштували перформанс у Берліні

В Ужгороді відкрили вуличну виставку про Закарпаття під час війни / Фото: facebook.com/iryna.breza

"Це виставка про те, як Закарпаття стало прихистком для тисяч біженців, про регіон, який зробив усе можливе, щоб люди, які втікали від війни, змогли тут відчути мирне життя і нагадати собі, що воно повернеться і в їхні рідні міста. Про людей, які допомагають в тилу, події, які закарбовуються у пам'ять. Все це -- на виставці." - розповіла голова Ужгородського пресклубу Ірина Бреза.

Містян запрошують відчути настрій та емоції фотовиставки, які передали у своїх роботах репортери та поспілкуватися з авторами фоторобіт особисто.

Читайте також: У Відні відкрився мистецький проєкт про війну в Україні

Далі цю виставку планують показати в інших містах Закарпаття - Мукачеві, Берегові та в Хусті.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення ВПО, щоб звільнити місце для школярів до початку навчального року.