Загарбники накрили артилерійським вогнем Торецьк, загинув цивільний

Фото

На Донеччині російські загарбники сьогодні вранці, 23 липня, обстріляли Авдіївку, Костянтинівку, Торецьк, загинула одна людина.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Він оприлюднив фото руйнувань з місць події.

«росіяни не припиняють обстрілів населених пунктів Донеччини. Вночі та ран гатили з артилерії по Авдіївці. Вранці завдали удару по об'єкту транспортної інфраструктури у Костянтинівці. Близько шостої ранку накрили артилерійським вогнем Торецьк - пошкодили щонайменше п'ять приватних будинків та вбили місцевого жителя», - написав очільник області.

Він зазначив, що наразі по всій території Донеччини ситуація залишається напруженою, ворог веде війну на знищення - людей та інфраструктури.

Читайте також: росіяни за добу завдали 20 ударів по Донеччині, є поранені

«Тож мої заклики до цивільного населення про необхідність евакуації залишаються актуальними. Не легковажте!», - наголосив Кириленко.

Як повідомлялося, російський агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а у багатьох населених пунктах і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

Читайте також: На Донеччині армія рф за добу поранила дев'ятьох мирних жителів

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тисяч населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 мільйон 670 тисяч осіб.