Після ракетного удару по Вінниці поліція затримала кілька десятків людей

Після раектного удару росії по Вінниці було затримано кілька десятків людей, вони наразі проходять опитування в органах поліції і СБУ.

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський поінформував на брифінгу у Вінниці, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні стався черговий воєнний злочин із боку держави-терориста рф і воєнного злочинця путіна: стався приліт ракети «Калібр» у самий центр Вінниці. Тут виявили залишки двох ракет типу «Калібр», якого конкретно – ми зможемо встановити у результаті експертиз. Щодо розбору завалів, то ми розуміємо, що вони (можуть – ред.) бути сьогодні завершені», - вважає очільник МВС України.

При цьому він уточнив, що у четвер до кінця дня також може бути встановлена остаточна цифра щодо тих, кого рятувальники знайдуть під завалами.

За словами чиновника, цей злочин був кваліфікований за статтею 438 ККУ, і підслідність кримінального провадження щодо цієї події була визначена за СБУ.

«Усі інші правоохоронні органи, зокрема, і Нацполіція, надають допомогу, також тут на місці - криміналісти, щоб допомогти якнайшвидше зафіксувати цей злочин. Огляд місця події триває і буде тривати, доки буде необхідно. Усього було чотири ракети випущено з імовірною сюди ціллю. Дві ракети збила наша ППО, дві ракети, на жаль, досягли своєї мети», - поінформував Монастирський.

Відповідаючи на питання, міністр заявив, що після цієї трагедії було затримано кілька десятків людей, і вони наразі проходять опитування в органах поліції і СБУ.

«І після цього можна буде сказати (більш конкретно – ред.). А таких даних, що є конкретні навідники (щодо цього випадку - ред.)… Це ... вид ракет, який наводиться по координатах», - сказав він.

За його словами, певна кількість осіб, які були, зокрема, поранені, це ті люди, які перебували на вулиці.

«Тобто, частина людей все ж таки знехтувала тривогою, не пересувалися в укриття або знаходилися у інших місцях, де більш безпечно. Тут у місті є проблема з такими серйозними бомбосховищами і укриттями. Ми також оглянули кілька з них і домовилися з місцевою владою, що потрібно буде більш серйозно до цього поставитися», - зауважив Монастирський.

Він також зазначив, що важливим є те, щоб люди могли самі під час повітряної тривоги все ж таки реагувати на неї і пересуватися в укриття.

Говорячи про поранених, Монастирський сказав, що ті, кого він бачив, є цивільними особами. «З тих, кого ми провідали у лікарнях, і з тих, кого я тут бачив особисто – то це цивільні», - поінформував він.

Читайте також: Посол Британії - про обстріл Вінниці: Ще один безпідставний напад рф на мирних жителів

Зі свого боку очільник ДСНС Сергій Крук заявив, що на цій події працює більше 300 рятувальників і більше 40 одиниць техніки.

«Під час виникнення таких подій однозначно організовується постійна зміна і побут для роботи рятувальників, бо ці операції - затяжні. З цим проблем у нас немає. Окрім того, приїхали придані сили ще з одного міста, і вони працюватимуть до повного прибирання територій спільно з комунальними службами. Наразі (постраждалих рятувальників - ред.) на цьому об’єкті не було», - сказав Крук.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Дві ракети було знищено зенітно-ракетними військами Повітряних сил ЗСУ.

Згідно з повідомленням ДСНС, загинули 23 особи, з них троє дітей. По меддопомогу звернулись 115 людей, 64 особи госпіталізовані, з них двоє дітей. У важкому стані перебуває 34 людини, п'ять - у критичному.