російська пропаганда поширила фейк про втрати ЗСУ

російська преса поширила дезінформацію, що втрати Збройних сил України під час бойових дій становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими.

Як передає Укрінформ, про Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, російські ЗМІ щодо втрат ЗСУ поширили заяву хакерської групи RaHDIt. “Учасник російського хакерського об’єднання на умовах анонімності заявив, що на сьогодні втрати становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими”.

Також у ЦПД попередили українців, що маніпуляцією є заява колаборанта-”керівника” тимчасово захоплених територій Запорізької області євгена балицького, що “понад 60% жителів Запорізької області бачать території регіону в складі росії у статусі окремого суб’єкта”.

Читайте також: Авіація рф остерігається Повітряних сил ЗСУ - понад 2,5 місяця не залітає на територію України

ЦПД попереджає, що також маніпуляцією є заява члена федеральних зборів рф олексія пушкова: “Німеччина стала на шлях антиросійських санкцій, і тепер весь час готується до гіршого. Хто б міг припустити, що підтримка Майдану і “держперевороту” в Україні у 2014 році приведе німців до того, що вони боятимуться закриття своїх підприємств і цілих галузей промисловості”.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 10 липня ліквідували близько 37 тисяч 300 російських загарбників.