Загарбники зруйнували пам’ятник Герою України Василю Сліпаку

Відео

На Донеччині російські загарбники та колаборанти знищили пам'ятний знак ветерану АТО, Герою України Василю Сліпаку.

Відео, яке зняли самі вандали, розмістив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«російські окупанти та колаборанти знищили пам’ятник Василю Сліпаку. Герою та гордості України. Генію світової культури. Все, на що воно (росіяни – ред.) здатне - це нищити і вбивати. Народжувати «шансон» та шанувати кобзона», - прокоментував відео Андрющенко.

Меморіал на честь Василя Сліпака було встановлено поблизу смт Миронівський у Бахмутському районі на Донеччині військовими та волонтерами у 2016 році.

Василь Сліпак був відомим оперним співаком, жив і працював у Франції, проте після початку війни на сході приїхав та став на захист України.

Читайте також: До цьогорічного маратону пам’яті Василя Сліпака приєднаються Швейцарія та Франція

Доброволець з позивним «Міф» воював у Пісках біля Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера біля смт Луганське Бахмутського району. Нагороджений орденами «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», також Василю Сліпаку надано звання Герой України.